Responsibility

Ansvarlig smykkeproduktion & en bæredygtig fremtid

"

Ansvarlighed & en bæredygtig fremtid

Vi ønsker at styrke og sikre et bæredygtigt forbrugs- og produktionsmønster i og omkring hele vores forretning. Vi ved, at der er mange aspekter på vores rejse mod at blive mere bæredygtige, men vi tror på, at det er en rejse, som vi alle er nødt til at tage del i, og hos Julie Sandlau er vi godt på vej. Vi mener at dette en nødvendig del af oplevelsen, når du køber et Julie Sandlau smykke. Du køber ikke blot et smykke - du køber et bæredygtigt statement.

Vores Fabrik

Fabrikken blev grundlagt i Hanoi, Vietnam, i 2005 som et Danida-støttet projekt. Hundredvis af lokale medarbejdere er uddannet i de traditionelle skandinaviske guldsmedetraditioner. Kombinationen af sublimt håndværk, dansk design og den nyeste teknologi garanterer den fineste kvalitet af smykker i 18 karat guld og 925 sterling sølv. Hvert trin i produktionen fra A-Z foregår på fabrikken med kvalitetskontrol i alle processer. Vores danske ledelse på fabrikken har udviklet adskillige initiativer til socialt ansvar og engagerer sig i lokalsamfundet og tilbyder undervisning til det lokale personale – vi sætter en stor ære i vores team i Hanoi.

CSR - en absolut hjertesag

Medarbejderne på vores fabrik arbejder i et sikkert og ansvarligt miljø, hvor trivsel, sundhed og uddannelse vægtes højt. Alle får muligheden for at være medlem af en fagforening og tilbydes flere sundhedsmæssige fordele såsom sund frokost, medicinsk sundhedscheck, mammografiscreening til alle kvindelige ansatte, HIV- og præventionsrådgivning samt hygiejne- og førstehjælpskursus. Fabrikken er flere gange vundet prisen som ’Bedste Arbejdsplads i Hanoi’ blandt 1000 virksomheder i distriktet.

Kimberly Certification

Alle vores diamanter bærer “the Kimberly Certificate of Origin”, en certificering udarbejdet af UNO, der garanterer at diamanterne ikke stammer fra konfliktzoner.

Responsible Jewellery Council

Siden 2019 har vores fabrik været medlem af Responsible Jewellery Council (RJC), som den første virksomhed i Vietnam. Udover at tilslutte sig til en “code of practices” som United Nations Global Compact, fokuserer RJC specielt på en positiv supply chain, der er designet til smykkeindustrien. Ved at handle med andre RJC medlemmer sikrer vi os den højeste industrielle standard indenfor bæredygtig produktion og indkøb.

Sparkling Memories

- Et liv fyldt med funklende minder
En af de ting, vi elsker ved smykker er, at de aldrig falmer - smykker kan arves fra generation til generation. Et smykke bærer på gode minder og historier, og hvis du passer godt på dem, kan de vare for evigt. Vi stræber efter at hjælpe vores kunder med at passe på deres Julie Sandlau-smykker. Vi vil have dig til at pleje de smykker, du allerede har købt hos os, og ikke bare opmuntre dig til at købe nye smykker. Vores 17 konceptbutikker tilbyder genforgyldnings service til rimelige priser og specifik vejledning i, hvordan du giver dine smykker en lang levetid. Vi tilbyder desuden altid at rengøre dine smykker gratis, så du sørger for, at dine smykker altid ser aller smukkest ud. Vi vil have dig til at bære dine Julie Sandlau smykker i mange år og være med til at skabe ’Sparkling Memories’.

Vi mener, at dette er en vigtig og ansvarlig tilgang og en diametral og nødvendig modsætning til ’brug og smid væk’-kulturen.

Less Waste more Statement

For at sikre et endnu større fokus på vores ansvar indenfor smykkebranchen, besluttede vi at designe Limited kollektioner med vores overskydende perler og sten. Konceptet kaldes ”Less waste more statement”.

Der vil altid være overskydende materialer, når du arbejder med produktion, men i stedet for at spilde dem, vil vi skabe eksklusive statement smykker - nogle gange kun et par stykker. På denne måde sikrer vi mindre spild og optimal udnyttelse af ressourcer. Vi kalder det: ”Less is more.”

"

Our sustainable commitments

◦  Vi bruger udelukkende recycled ædelmetaller til alle vores smykker

◦  Vores fabrik er medlem af ”the Responsible Jewellery Council”, som sikrer en ansvarlig forsyningskæde og forretningspraksis

◦  Fuld sporbarhed og gennemsigtighed i hele forsyningskæden - vores fabrik i Hanoi, Vietnam er altid åben for besøg

◦  Ressourceeffektivitet - Vi skaber små Limited Collections af overskydende perler og sten for at minimere affald og optimere udnyttelse af ressourcerne. Vi kalder det: ”Less is more.”

◦  Vi er meget engagerede i at træffe bedre valg hver dag i hele virksomheden for at minimere vores miljøpåvirkning

◦  Vi ejer ethvert aspekt af produktionen, inklusive fabrikken, på denne måde er ingen del af produktionen outsourcet, hvilket gør os i stand til at opnå fuld kontrol over alle processer og sikre medarbejdernes rettigheder

◦  Alle vores diamanter er certificeret med "The Kimberly Certificate of Origin", en certificering udviklet af FN's Global Compact (UNGC), der garanterer, at diamanterne ikke udvindes fra konfliktzoner

◦  Vi fremstiller ansvarlige smykker af høj kvalitet til at have på og elske længere

◦  Vi kulstofkompenserer vores CO2-udledning

◦  CSR – sikre og ansvarlige arbejdsvilkår for vores personale, der arbejder på vores fabrik, hvor trivsel, sundhed og uddannelse prioriteres højt.